Dakisolatie
Dakisolatie is een snelle en eenvoudige manier om uw wooncomfort te verbeteren en uw energierekening te verlagen. Alleen al met het isoleren van uw dak kunt u gemiddeld per jaar 700m3 aan aardgas besparen. Dat scheelt u bijna 30% aan energiekosten, zo heeft u uw investering in dakisolatie al snel terugverdiend.
Een dak kan op verschillende manieren geïsoleerd worden. Bij een dakconstructie wordt onderscheid gemaakt tussen een plat dak en een hellend dak en tussen een isolatie op of onder de dakbedekking. Bij een schuin dak kun je aan de binnen- of buitenzijde van het dakbeschot isolatiemateriaal aanbrengen. Heeft je huis een plat dak, dan kun je dit aan de buitenkant isoleren. Isolatie aan de binnenkant kan vocht problemen geven en wordt sterk afgeraden. Platte daken moeten een optimale bescherming bieden zowel tegen indringend vocht van neerslag als van stilstaand water. Daarvoor moet het dak volledig afgedicht worden.
Het isoleren van het dak is de meest effectieve manier van isoleren. Warmte stijgt namelijk op en gaat allemaal naar het dak. Dakisolatie is daarom ook de meest toegepaste vorm van isoleren in de renovatiemarkt.
Energiebesparing
Het belang van een goede dakisolatie moet u niet onderschatten. Een gemiddelde Nederlandse woning verliest zo’n 30% van zijn warmte via het dak. Door uw dak goed te isoleren kunt u veel energie besparen, zeker wanneer u uw zolder als leefruimte gebruikt. Het isoleren van uw dak resulteert niet alleen in een hoge energiebesparing maar zorgt ook voor een groot verschil in uw portemonnee. Jaarlijks zou dit voor u een verschil van gemiddeld 478 euro kunnen betekenen.
Warmte verlies zonder isolatie
Schuine en platte daken
Daken kunnen op verschillende manieren worden geisoleerd. Bij een schuin dak kunt u aan de binnen- en aan de buitenkant isolatiefolie aanbrengen. Ieder dak eist zijn eigen aanpak. De isolatie van een schuin dak dient anders te worden aangepakt dan de isolatie van een plat dak. Een verkeerde installatie kan resulteren in schimmel en vochtproblemen. Ter voorkoming van deze problemen kunt u op verschillende punten letten. Bij binnenisolatie is het van uiterst belang dat er een dampremmende laag tegen het isolatiemateriaal aanzit. Deze laag dient altijd aan de warmte kant te worden geplaatst. Overige luchtlekken als kieren, spleten en gaten dienen gedicht te worden. Mocht u hier handig in zijn en het zelf doen, dan zal u de investering al snel terug verdienen. Maar u kunt natuurlijk altijd de expertise en ervaring van onze medewerkers inschakelen. Wij hebben immers al jaren ervaring in de dakisolatie. Reden genoeg om alles volgens het boekje te doen.